Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Ilmanvaihdon toiminta perustuu paine-eroihin: ilma liikkuu suuremmasta paineesta pienempään. Painesuhteet rakennuksessa voivat vähitellen muuttua rakenteiden sekä laitteiden ikääntymisen myötä, joten järjestelmä on tarpeen tasapainottaa 5–10 vuoden välein.

Miksi ilmanvaihdon mittaus ja säätö on tärkeää?

Pyydä tarjous

Milloin olet viimeksi mittauttanut oman kiinteistösi ilmanvaihdon tarpeenmukaisuuden ja riittävyyden? Laitteiden ja rakennuksen ikä huomioiden tarkastusmittauksia olisi hyvä tehdä noin 5 vuoden välein pistokoeluontoisesti.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö ovat kiinteistön toistuvia huoltotoimia

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön tärkein tehtävä on varmistaa jokaisen tilan tarkoituksenmukainen ilmanvaihto, ja lisäksi oikea tulo- ja poistoilmavirtojen suhde.

Jos rakennuksessa on ylipaine, se painaa sisäilman kosteutta rakenteisiin, kun taas liian suuri alipaine tuo epäpuhtauksia sisäilmaan ulkoa tai seinärakenteista.

Ilmanvaihdon paine-erot muuttuvat ajan myötä esimerkiksi järjestelmämuutosten, kulumisen ja ikääntymisen myötä. Tämän vuoksi mittaus ja säätö on tehtävä säännöllisesti ja se suositellaan aina tehtäväksi tilankäytön sekä tilojen muuttuessa tai ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä.

Me Ukon-Ilmalla teemme ilmanvaihdon mittaukset ja säädöt kaikkiin kiinteistöihin!

Pyydä tarjous

3 syytä valita Ukon-Ilma, kun ilmanvaihdon mittaus ja säätö on rakennuksessasi ajankohtainen

Pyydä tarjous

”Helppohan on kiinteistöpäällikön olla, kun urakat toteutuvat kuten on sovittu.”

Kai Kunnari, Facility Manager, TECHNOPOLIS Oy

Mitä ilmanvaihdon mittaukseen ja säätöön kuuluu?

Me Ukon-Ilmalla huomioimme rakennuksesi ilmanvaihtojärjestelmän tarpeet kokonaisvaltaisesti.

Tutkimme koneellisen ilmanvaihdon virtauksia järjestelmästä tehtävillä, kattavilla mittauksilla. Ammattilaisemme huomioivat mittauksissa kaikki järjestelmän osat: ilmanvaihtokoneen, järjestelmän erilliset säätöpellit sekä päätelaitteet, sillä järjestelmän energiatehokas ja tarpeenmukainen käyttö on aina kokonaisuus.

Jos rakennuksessasi on painovoimainen ilmanvaihto, virtausten luotettava mittaaminen vaatii toisinaan merkkiainemenetelmää, jossa ilmavirtauksien kulkusuuntia ja ilmanvuotokohtia havainnoidaan esimerkiksi vapauttamalla pieni määrä merkkisavua.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö hinta

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hinta vaihtelee kohteen ilmanvaihtojärjestelmästä, kohteen pinta-alasta ja sijainnista riippuen. Teemme kohde- ja työkohtaisen kustannusarvion, kun tutustumme kiinteistösi tarpeisiin.

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön yhteydessä on myös hyvä tehdä ilmanvaihtokoneen kausihuolto ja suodatinten vaihto.

Pyydä tarjous

Ilmanvaihdon mittauspöytäkirja

Ilmanvaihdon mittauspöytäkirja on ilmanvaihdon asiantuntijan laatima pöytäkirja kiinteistössä suoritetuista mittauksista.

Ilmanvaihdon mittauspöytäkirjasta ilmenee tasapainotuksen myötä asetetut tarpeenmukaiset ilmavirrat sekä päätelaitteiden, säätölaitteiden ja koneiden asetukset. Ilmanvaihdon asiantuntijamme merkitsee pöytäkirjaan myös kiinteistön painesuhteen ulkovaippaan nähden, mittauspäivämäärän sekä omat yhteystietonsa.

Onko ilmanvaihdon mittaus ja säätö kiinteistössäsi ajankohtainen? Toimi näin.

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella tai soita meille!

Soita 010 292 5200

Kaipaako kiinteistösi ilmanvaihdon huoltoa tai oletko kiinnostunut muista palveluistamme?

Kiitämme viestistäsi, se lähti onnistuneesti matkaan.
Viestiä lähettäessä tapahtui virhe. Ole hyvä ja yritä myöhemmin uudelleen.