Ilmanvaihtokoneen
suodattimet

Suodattimien vaihto on ilmanvaihtokoneen tärkein yksittäinen, toistuva huoltotoimenpide. Suositeltuna vaihtovälinä voidaan pitää 2 kertaa vuodessa, mutta vaihtoväli on hyvä arvioida tapauskohtaisesti kiinteistön sijainnin ja käyttöasteen mukaisesti.

Ilmanvaihtokoneen suodattimet Ukon-Ilmalta

Pyydä tarjous

”Yhteistyö oli sujuvaa ja kumppanuushenkistä.”

Kai Kunnari, Facility Manager, TECHNOPOLIS Oy

Vaihdatko ilmanvaihtokoneen suodattimet itse? Huomioi nämä 5 asiaa.

Ilmanvaihtokoneen suodattimet on hyvä vaihtaa keväällä ennen katu- ja siitepölyajan alkua, ja toisen kerran syksyllä ennen lämmityskauden alkua.

Jos vaihdat suodattimet itse, huomioi nämä 5 asiaa:
1. Pysäytä ilmanvaihtokone suodatintenvaihdon ajaksi.
2. Poista varovasti vanhat suodattimet ja vaihda tilalle uudet: ulkoa tulevalle ilmalle on yleensä erillinen suodatin, ja sisätiloista lähtevälle poistoilmalle omansa.
3. Imuroi ja pyyhi ilmanvaihtokoneen sisäosat.
4. Jos laitteessasi on lämmöntalteenottokenno, irrota ja imuroi myös se. Voit myös pestä kennon laimennetulla astianpesuaineella, mutta muista huuhdella ja kuivattaa se ennen uudelleenasennusta.
5. Käynnistä ilmanvaihtokone, kun olet varmistanut, että kaikki laitteen osat ovat jälleen paikallaan.

Pyydä tarjous uusista suodattimista tai vuosisopimuksesta
Lue lisää ilmanvaihtokoneen huollosta

Ilmanvaihtokoneen suodattimet – kiinteistön käyttötarkoitus määrittelee suodattimen suodatustehon

Ilmanvaihtokoneita on rakennusten koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen monen kokoisia. Laitteet vaihtelevat pienestä, kaappiin mahtuvasta omakotitalokoneesta aina suureen, teollisuuslaitoksen ilmanvaihtokoneeseen.

Erilaisista koneista ja järjestelmistä johtuen myös suodatinten vaatimukset vaihtelevat. Sairaalan ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaatimukset ovat hyvin erilaiset, kuin taas vaatimukset omakotitalon pienessä ilmanvaihtokoneessa. Oli kohde mikä tahansa, likainen suodatin kuluttaa turhaan liikaa energiaa ja samalla heikentää ilmanvaihdon tehoa. Myös lämmön talteenotto heikkenee.

Me Ukon-Ilmalla tunnemme erilaiset ilmanvaihtokoneet ja erilaisten kohteiden suodatusvaatimukset. Tarjoamme helppoutta asiakkaillemme – ulkoistamalla suodatinhankinnat ja -vaihdot meille, säästät kaksi kertaa vuodessa aikaa muuhun. Halutessasi kilpailutamme puolestasi myös suuret, toistuvat suodatinerät!

Pyydä tarjous

”Yhteistyössä Ukon-Ilma Oy:n kanssa pystyin palvelemaan omia asiakkaitani paremmin ja kohtuullisella hinnalla.”

Jukka Rantala, LVI-asiantuntija, Welado Oy

Suodattimella voit vaikuttaa myös sisäilman laatuun

Rakennusmääräykset velvoittavat usein käyttämään tietyn tason suodatusastetta, mutta esimerkiksi voimakkaasti liikennöidyn väylän varrella sijaitsevissa kiinteistöissä vaadittua tiheämmän suodattimen valinnalla on mahdollista vaikuttaa sisäilman puhtauteen.

Yksinkertaisin ja edullisin tapa parantaa sisäilman laatua onkin vaihtaa tehokkaampiin suodattimiin ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä.

Jos vaihdat ilmanvaihtokoneen suodattimet useimmiten itse, suosittelemme valitsemaan samanlaisen suodattimen, kuin mitä laitteessa on käytetty silloin, kun ilmanvaihtojärjestelmä on säädetty.

Jos taas haluat vaihtaa tiheämpiin suodattimiin, ota meihin yhteyttä niin autamme sopivien suodattimien valinnassa ja tasapainotamme järjestelmän uudelleen.

Pyydä tarjous

Ilmanvaihtokoneen suodattimen vaihto – säästä aikaa ja ota yhteyttä meihin!

Ota yhteyttä, niin selvitämme, millaiset suodattimet ilmanvaihtojärjestelmäsi tarvitsee!

Soita meille tai ota yhteyttä lomakkeen kautta. Soitamme sinulle takaisin viimeistään seuraavana työpäivänä.

Vakiokokoisten suodattimien toimitusajat ovat useimmiten vain yksittäisiä päiviä. Suurempien määrien tai erikoiskokoisten suodattimien tilauksissa kestää kokemuksemme mukaan muutama viikko.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella tai soita meille!

Soita 010 292 5200

Kaipaako kiinteistösi ilmanvaihdon huoltoa tai oletko kiinnostunut muista palveluistamme?

Kiitämme viestistäsi, se lähti onnistuneesti matkaan.
Viestiä lähettäessä tapahtui virhe. Ole hyvä ja yritä myöhemmin uudelleen.