Huono sisäilma

Huono sisäilma on tyypillisesti merkki huonosti toimivasta ilmanvaihdosta. Me tunnistamme kiinteistösi ilmanvaihto-ongelmien taustat ja ratkaisemme haasteen kustannustehokkaasti.

Puhdas sisäilma on

Haluatko parantaa kiinteistösi sisäilmaa? Nämä toimenpiteet auttavat!

Jos kiinteistösi sisäilma ei tunnu raikkaalta ja huomaamattomalta, ota meihin yhteyttä.

Me Ukon-Ilmalla ratkomme ilmanvaihdosta aiheutuvia sisäilmaongelmia rakennusten koosta ja käyttötarkoituksesta riippumatta. Hallitsemme kaikki erilaiset ilmanvaihtojärjestelmät aina julkisista tiloista teollisuusympäristöihin, sairaaloihin, hotelleihin sekä ravintoloihin.

Ratkomme huonon sisäilman ongelmaa mm. seuraavin palveluin:

1. Ilmanvaihtokanavien puhdistustyöt ja desinfioinnit
2. Ilmanvaihdon mittaukset ja säädöt kaikkiin kiinteistöihin
3. Ilmanvaihtokoneiden huolto, varaosat ja uudet laitteet
4. Laajemmat saneeraukset ja konsultointi

Pyydä tarjous

”Ukon-Ilma oli kilpailutukseen osallistuneista palveluntuottajista kustannus- ja laatutasoltaan kilpailukykyisin toimija.”

Kai Kunnari, Facility Manager, TECHNOPOLIS Oy

Sisäilmaongelmat johtuvat usein tietämättömyydestä – tiesitkö sinä jo nämä?

Sisäilmaongelmat syntyvät, jos sisäilma ei vaihdu hallitusti.

Huomioi kiinteistössäsi seuraavat asiat:
1. Johda ulkoa tuotu, puhdas ilma oleskelu- ja työtiloihin.
2. Poista poistoilma ns. likaisista tiloista, kuten wc- ja pesuhuonetiloista, varastotiloista sekä keittiöstä.
3. Kaikissa tiloissa tulee olla vähintään 1 ilmanvaihtoventtiili (joko tulo- tai poistoilmaventtiili).
4. Pidä huoli, että tuulettumattomia tiloja ei jää – parin sentin rako oven alla on hyvä keino antaa ilmalle tilaa liikkua. Siirtoilmaa voidaan käyttää myös moderneissa ratkaisuissa.
5. Vaihda tai puhdista ilmanvaihtokoneen suodattimet vähintään 2 kertaa vuodessa: keväällä ennen katu- ja siitepölykautta ja lisäksi syksyllä ennen lämmityskauden alkua.
6. Anna ammattilaisen huoltaa, tarkistaa ja säätää kiinteistösi ilmanvaihdon paine-erot 5–10 vuoden välein. Ilmanvaihdon puhdistuksen yhteydessä on yleensä tarkoituksenmukaista tarkastaa koko järjestelmän toimivuus myös säätöjen osalta.

Muista myös, että ilmanvaihtojärjestelmää ei saa kokonaan sammuttaa. Sen tehokkuutta voidaan toki säätää tilankäytön sekä käyttäjämäärän mukaan, jotta järjestelmä toimii energiatehokkaasti.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Puhdas sisäilma vaatii oikein toimivan ja oikein huolletun ilmanvaihdon

Sisäilmaongelmat aiheutuvat monesti suoraan puutteellisesta huollosta ja vaikuttavat rakennuksen käyttöikään sekä saneeraustarpeeseen.

Julkisissa tiloissa ilmanvaihtoa säädetään yleensä käyttäjämäärien ja vuorokaudenajan mukaan huolehtien kuitenkin määräysten mukaisuudesta ja energiatehokkuudesta. Pientalojen ilmanvaihto taas tyypillisesti vaihtaa kiinteistön ilman kerran kahdessa tunnissa. Tärkeää on, että ilmanvaihtokone on käyttökuntoinen ympäri vuorokauden.

Vaikka järjestelmien koko ja vaatimukset vaihtelevat paljon, jokainen ilmanvaihtokone vaatii huoltoa. Säännöllisellä ilmanvaihtojärjestelmien huollolla voit ennaltaehkäistä sisäilmaongelman syntymistä, sillä ammattilainen osaa tarkastella kiinteistösi kuntoa ja rakenteita juuri sisäilman terveyden, puhtauden ja määräysten näkökulmasta.

Ilmanvaihtokoneen huolto

“Ukon-Ilma on pystynyt toteuttamaan aikataulutoiveet, nopeallakin varoitusajalla. Hinta-laatusuhde on ollut myös kohdallaan.”

Heidi Petroff, Lievestuoreen Lämpö Oy

Huono sisäilma saa sinut voimaan huonosti

Huonon sisäilman tunnistat monesta oireesta: olo on raskas ja päätä särkee, ajatus ei kulje ja ilma on tunkkainen.

Esimerkiksi teollisuuskiinteistöissä ja muissa pölyä tai erilaisia hiukkasia vapauttavissa työskentely-ympäristöissä huonon ilmanvaihdon aiheuttamat oireet voivat olla haitallisempiakin. Kerrostaloissa hajujen kulkeutuminen asuntojen välisten roilojen ja porraskäytävän kautta puolestaan kertoo virheistä ilmanvaihdon paine-eroissa.

Pientaloissa epäpuhtaudet sisäilmassa ovat peräisin ihmisistä ja eläimistä, sisustusmateriaaleista, tekstiileistä sekä erilaisista puhdistusaineista. Myös kosteus saa ilman tuntumaan raskaalta, ja sitä syntyy merkittävästi esimerkiksi saunomisen, suihkussa käymisen, pyykinpesun tai ruuanlaiton seurauksena.

Huono sisäilma on useimmiten suora seuraus puutteellisesta ilmanvaihdosta, joka aiheuttaa monenlaisia oireita viihtyvyyshaitoista terveysongelmiin.

Ota yhteyttä

Kärsitkö huonon sisäilman aiheuttamista oireista? Ota yhteyttä, niin me selvitämme, mitkä toimenpiteet kiinteistössäsi on tarpeen!

Ota yhteyttä

”Valitsimme Ukon-Ilman aiemman, hyvän kokemuksen perusteella. Asiakkaallamme on ollut vaativia kohteita, joissa on tarvittu IV-asiantuntemusta ongelman ratkaisemiseksi.”

Heidi Petroff, Lievestuoreen Lämpö Oy

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella tai soita meille!

Soita 010 292 5200

Kaipaako kiinteistösi ilmanvaihdon huoltoa tai oletko kiinnostunut muista palveluistamme?

Kiitämme viestistäsi, se lähti onnistuneesti matkaan.
Viestiä lähettäessä tapahtui virhe. Ole hyvä ja yritä myöhemmin uudelleen.